Tuesday 20 March 2012

Αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά η δίκη των 3 νεοναζιστών

Αναβλήθηκε σήμερα για πέμπτη φορά η δίκη τριων νεοναζι που τον περασμένο Σεπτέμβριο πιάστηκαν «επαυτοφώρω» να μαχαιρώνουν μετανάστες. Αυτή τη φορά «ψυχολογικά προβλήματα» δεν είχε η γνωστή τηλεοπτική σταρ της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη. Αυτή, αφού πέτυχε την τελευταία αναβολή λόγω μελαγχολίας. ήταν εκεί. Ξαφνικά όμως ένας άλλος της εγκληματικής παρέας λόγω κρίσης άγχους ενόψει του δικαστηρίου έπαθε κολικό του νεφρού. , ένας συνήγορός τους ήταν απών και η δίκη ανεβλήθη τις 23 Μαίου.
Οι κατηγορούμενοι νεοναζί, επιδιώκουν με αυτές τις μεθοδεύσεις να αποφύγουν την εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά είναι εξοργιστικό να δίνουν και να ξαναδίνουν αναβολές τα δικαστήρια, τη στιγμή που πολλές νεοναζιστικές ομάδες κάνουν εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών και μεταναστριών, αλλά και ελλήνων αντιρατσιστών, σχεδόν καθημερινά. Με τη σημερινή εξέλιξη, βρισκόμαστε μπροστά σε ουσιαστική αρνησιδικία και πλήρη ατιμωρησία, πράγμα που δίνει το ελεύθερο στους ίδιους ή άλλους τραμπούκους να λειτουργούν ατιμώρητα.
Αναρωτιώμαστε: Θα αποδοθεί ποτέ δικαιοσύνη στα  θύματα των ναζιστικών ομάδων στις οποίες περιλαμβάνεται η «Χρυσή Αυγή» που ανενόχλητες όλα αυτά τα χρόνια ασκούν την εγκληματική τους δραστηριότητα; Εμείς θα παλέψουμε ασυμβίβαστα για να τιμωρηθούν επιτέλους κάποιοι από τους ναζί δολοφόνους όποτε και αν γίνει η δίκη τους. Θα παλέψουμε ασυμβίβαστα για τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών.
Με την ευκαιρία της 21 Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ρατσιστικών Διακρίσεων, η αντιφασιστική πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» μαζί με δεκάδες μεταναστευτικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές, πολιτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις οργανώνει το Σάββατο 24 του Μάρτη, στις 3 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, (Κοτζιά) μπροστά στο Δημαρχείο, Αντιρατσιστική / Αντιφασιστική συναυλία και πορεία στη Βουλή. Ενωμένοι θα τσακίσουμε το φίδι που έχει ήδη εκκολαφθεί, πριν προλάβει να χύσει το δηλητήριό του. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, να πορευτεί μαζί μας στο δρόμο για να φράξουμε τα σχέδια της «Χρυσής Αυγής», όλων των φασιστικών συμμοριών και των υποστηρικτών και συνενόχων τους της στα κέντρα εξουσίας..
Αθήνα 20-3-2012 

No comments:

Post a Comment