Friday 24 August 2012

پناهجویانی که در کشورهای اروپا پاسخ منفی گرفته اند دادگاه حقوق بشر اروپا را فراموش نکنند!

: تعداد زیادی از پناهجویان در تماس با کابل پرس خواسته اند که به آنان در رسیدگی به دوسیه هایشان کمک شود. باید گفت که کابل پرس یک نهاد حقوقی نیست و تنها کوشش می کند اخبار و گزارش های مربوط به پناهجویان افغانستانی را پوشش داده و در برخی موارد با توجه به کنوانسیون پناهندگان و پروتوکول ها الحاقی آن، راهنمایی هایی کلی به پناهجویان کند. بسیاری از پناهجویانی که با کابل پرس تماس می گیرند، پناهجویانی هستند که با پاسخ منفی از طرف اداره های مهاجرت کشورها روبرو شده اند و متاسفانه در یاس و ناامیدی بسر می برند.
کابل پرس از پناهجویان می خواهد پیش از ارایه درخواست برای پناهندگی، کنوانسیون مربوط به پناهندگان را مطالعه کرده و دوسیه خود را طبق این کنوانسیون عیار کنند. کشورهای پناهنده پذیر با نگاه به این کنوانسیون و اصول مندرج در آن دوسیه ها را بررسی می کنند. طبق اصول مندرج در کنواسیون پناهندگان، شخصی که به دلیل تعلق داشتن به گروه نژادی، مذهبی و یا گروه سیاسی خاص مورد تهدید قرار می گیرد و مرگ و انواع آسیب های فیزیکی و روانی او را تهدید می کند، می تواند درخواست پناهندگی کند.
بخش پناهندگان و پناهجویان سازمان ملل یا یو ان اچ سی آر هر ساله معمولا گزارشی از وضعیت کشورهای جنگ زده مانند افغانستان منتشر می کند که این گزارش به عنوان راهنمایی برای دفاتر این سازمان در جریان بررسی دوسیه ها می باشد.
در کنار این کشورهای پناهنده پذیر، نهادهای مطالعاتی دارند که با دقت وضعیت کشورهایی که از آنجا پناهندگان گریخته اند را بررسی می کند. مطالعه گزارش های این نهادها در تدوین دوسیه پناهندگی بسیار مفید است.
گرچه سیاست های کشورهای پناهنده پذیر هر روز سخت تر و سخت تر می شود و پناهجویان به سختی می توانند پناهندگی کسب کنند اما تدوین دوسیه خوب بر اساس کنوانسیون پناهندگان و داشتن اسناد از تهدیدهایی که شخص می شود بسیار اهمیت دارد.

همین اکنون بسیاری از پناهجویان در کشورهای اروپایی با پاسخ منفی اداره های مهاجرت روبرو شده اند. گرچه سیاست های پناهنده پذیری سخت تر شده اما سیاست های نژادپرستانه حکومت مافیایی کرزی و لابی های آنان در استخبارات کشورهای اروپایی در دروغ پراکنی از اوضاع امنیتی در این مورد بی تاثیر نمی باشد.
معمولا در کشورهای اروپایی چند مرحله برای بررسی دوسیه گذاشته شده است. ابتدا اداره های مهاجرت دوسیه را بررسی می کنند. اگر شخص در بررسی ابتدایی با پاسخ منفی مواجه شد، دوباره می تواند به تصمیم اداره مهاجرت در همان اداره شکایت کند. اگر پناهجو دوباره با پاسخ منفی مواجه شد، معمولا اداره ای دیگر مستقل از اداره مهاجرت دوسیه وجود دارد که می توان به آنجا شکایت کرد. بستگی به سیستم اداری هر کشور، اداره پس از اداره مهاجرت ممکن است یک نهاد حقوقی مانند دادگاه باشد و یا نهادی تشکیل شده از کارشناسان مهاجرت. به هر تقدیر اداره مهاجرت تنها مرجع نیست و می توان به اداره بالاتر شکایت کرد که یا دادگاه است و یا نهاد مستقل حقوقی تشکیل شده از کارشناسان امور مهاجرت.
پناهجویان در صورت دریافت پاسخ منفی از اداره مهاجرت، باید تمام مسیرهای حقوقی را در دادگاه یا نهاد حقوقی مستقل تشکیل شد از کارشناسان مهاجرت بپیمایند. یعنی همچنان به شکایت خود تا بالاترین مرجع رسیدگی کننده در سطح ملی (در همان کشور) ادامه دهند تا پاسخ مثبت دریافت کنند.
در صورت عدم دریافت پاسخ مثبت از نهادهای ملی کشور پناهنده پذیر آخرین راه، شکایت به دادگاه حقوق بشر اروپا است.

دادگاه حقوق بشر اروپا را فراموش نکنید!

No comments:

Post a Comment